Attraksjoner i Kemer

 

Den Evige Ilden Chimera

Den Evige Ild Chimera har brent i flere hundre år. Flammene er knyttet til sagnet om Chimera. 
Çıralı ligger mellom Kemer og Kumluca i fjellet Gods. Olympus er fjellet Zevs, gudenes Gud og Guder kom sammen der og tok beslutninger.

Tahtali og gondolbanen

Tahtali er 2365 meter høy, og i mai 2007 åpnet det en gondolbane som kan ta deg med opp til toppen.
Denne gondolbanen er den lengste i Europa, og den neste lengst i verden

 

2.400 år gamle Phaselis

11 km fra Kemer finne du Phaselis, som ble grunnlagt for over 2.400 år siden. Vil du se den gamle byen eller heller nyte sol og sommer på en flott strand, så reis til Phaselis.

Nomade Tema Park.

Mellom Moonlight stranden og Kemer Marina ligger Nomade Tema Parken.
Kemer var en gang hjemstedet til Yülks, en nomadisk Turkomen stamme som tilbrakte den varme våren og sommeren opp på vidder i Taurus fjellene, og som kom tilbake til Kemer når vinteren satte inn.
De bor fortsatt i Ayisigi & Yoruk Park Kemer, men de foretrekker nå en stedbunnen tilværelse, og vandrer ikke lenger om sommeren.

På denne landtungen ved Moonlight Beach finner du en utstilling av herdagslivet til nomadene, og en mulighet til å kjøpe både mat og drikke. Alt under skyggefulle pinjetrær, og i en rolig atmosfære.
Mere info på hjemmesiden deres: www.yorukparki.com.tr/eng/

 

Olympos

Olympos ligger 4 mil sør for Kemer og var et av de største stedene i det antikke Lyciske riket.. 
Flammen Chimera er svært nær byen, og  i Lykisk og Hefaistos kultur gjorde det at  byen ble svært kjent i antikkens historie. Men etter det 3. århundre startet piratvirksomheten opp igjen, og  kontinuerlige herjingene og angrep gjorde byen fattig.