Begivenheter i Kemer

Red Bull Sea to Sky

I andre halvdel av september arrangeres Red Bull Sea to Sky i Kemer, og der samles noen verdens fremste Extreme Enduro ryttere som Graham Jarvis (UK, Husaberg), Jonny Walker (UK, KTM) og Andreas Lettenbichler (GER, Husqvarna).

Det er den eneste løpet i verden som tar deltakerne fra havet og stranden, gjennom skogen og opp til en høyde av 2365 moh..

 

Kemer Granateple Festival

Kemer Granateple Festival holdes vært år i første halvdel av juni. I en uke kan du oppleve kunst utstillinger, show, opptredener og konserter.

Den første dagen starter med et opptog gjennom Kemer, der ansatte i butikker og hotell bruker sine fargerike kostymer, og de neste dagene er det gratis konserter og utstillinger. Den siste kvelden avsluttes konserten med et stort fyrverkeri. 

Phaselis Kunst og Kultur Festival

Phaselis Kunst og Kultur Festival finner sted på det 2400 år gamle handelsstedet Phaselis, som ligger 11-12 km. fra Kemer.

I en uke blir det her holdt utstillinger og konserter med kjente tyrkiske og internasjonale artister. Det går buss Kemer til Phaselis.
.

Kemer Inter. Underwater Days

Kemer Internasjonal  Underwater Days er en uke med aktiviteter arrangert i fellesskap av Underwater Arkeologisk Research Association og Stiftelsen KETAV, hvor målet er å introdusere til en verden av naturlige og arkeologiske skjønnheter, dypt ned i vannet i Middelhavet.

Det blir arrangert forskjellige konkurranser under festivalen. 

 

Aspendos Opera/ Ballet Festiva

Aspendos er kjent over hele verden for sitt praktfulle gamle amfiteater. Det ble utformet i løpet av 2. århundre e.Kr. av arkitekten Zeno.

Det har blitt brukt til ulike aktiviteter og festivaler i mange år, der Aspendos Internasjonale Opera og Ballet Festival er den mest kjente.
Tur med transport og middag kan kjøpes i Kemer. 

Troya Dans - Fire of Anatolia

The Fire av Anatolia eller Anadolu Ateşi er en tyrkisk dansegruppe bestående av 120 dansere, flere koreografer og andre teknikere. Gruppen har hatt forestillinger i  mer enn 85 lan,d fra USA til Kina og Japan, foran et publikum på ca 20 millioner mennesker til sammen

Fire of Anatolia har to Guinness rekorder. En for raskeste danseforestilling , med 241 skritt per minutt,  og en annen for et størst mulig publikum, med 400.000 mennesker i Ereğli, i Svartehavs regionen.
Billetter kan kjøpes i Kemer, og inkl. billetter, transport og middag.
Mere informasjon på: http://www.fireofanatolia.com/