Nyttig info på ferien

 

Dette dekker ikke reiseforsikringen

Dekkes hele bagasjen?
Paal Bjønness, jurist i Forbrukerrådet, anbefaler deg å sette deg skikkelig inn i hva forsikringen din egentlig dekker - før du reiser på ferie.


Dyre gjenstander kan være vanskelig å få erstattet dersom bagasjen skulle bli stjålet. 

- Mange har med seg en kostbar pc eller speilreflekskamera på ferie. Hvis bagasjen blir stjålet, enten på hotellet eller fra en veske når du er ute i gatene, er det ikke sikkert forsikringen dekker alt innholdet, forteller Paal Bjønness, jurist i Forbrukerrådet, til NRK.no.


Noen forsikringer dekker tapt bagasje inntil en sum, men det kan hende du blir frastjålet verdier for mer enn denne summen. 


Når holder kredittkortforsikringen? Det kan være både risikabelt og kostbart kun å basere seg på kredittkortets "automatiske" reiseforsikring. FNO mener det beste rådet er å alltid ha en reiseforsikring i bunnen, og reiseforsikringen fra et av kortselskapene som et supplement.


- Ett av poengene med forsikring er å vite når forsikringen trer i kraft, og nøyaktig hvem og hva som er dekket. Det gjør man kun med en tradisjonell reiseforsikring, understreker Osland fra FNO.

Skal du på en pakkereise hvor hele oppholdet betales i forkant, kan det holde med forsikringen gjennom kredittkortet - så lenge du betaler minst halvparten av reisen med kortet i forkant. Er det derimot en biltur du planlegger, er det mer risikabelt å belage seg på forsikringen gjennom kredittkortet.


- En viss del av reisekostnadene må gjerne være betalt med kredittkortet før reiseforsikringen innbakt i kortavtalen overhodet trer i kraft. Derfor må du sjekke dette nøye for å være sikker på at du er dekket. 

Det er mange som har gått i baret med reiseforsikring innbakt i kredittkort, opplyser Bjønness fra Forbrukerrådet.


- Betaler man bensinutgiftene til flyplassen med sitt Master Card, men selve flyturen med et ordinært debetkort, kan man stå uten reiseforsikring, eksemplifiserer han. 


Det er viktig at du setter deg inn i vilkårene i reiseforsikringen din før du reiser. Skulle det skje en ulykke, er det for sent å lure på om forsikringen din dekker sykehusopphold etter en fallskjermulykke eller ei. 


 

Ekstremsport er utenfor


Leif Osland, kommunikasjonsdirektør i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) sier:

En fellesnevner for de fleste forsikringsselskapene, er at reiseforsikringen deres ikke dekker ekstremsport. Hva som er definisjonen på ekstremsport kan variere fra selskap til selskap, men det er som regel:

-Dykking

-Sportsdykking

-Strikkhopp

-Fallskjermhopping

-Klatring

-Paragliding
-Boksing og annen kampsport.
- Det er viktig å sette seg inn i de unntak som gjelder i forsikringsdekningen. 

Det er mest unntak på reiseulykke, opplyser Leif Osland, kommunikasjonsdirektør i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) til NRK.no.

Kilde: Karina Jørgensen, www.nrk.no

Forsikringe dekker ikke ...

Oppholdstillatelse

Hvordan prute

Praktiske tips

Ditt eget internett

NAV Internasjonalt

Reiseinformasjon

Sykehus i Kemer

Tollregler

Regler om visum

Reiseforsikring

Kontakt info