Fotturer i distriktet

Bilde hentet fra www.middleearthtravel.com/trekking-tours/lycian-way/

 

Trekopedia


Trekopedia er et fellesskap som driver med innsamling av detaljert informasjon og ressurser på gode langdistanse tur- og sykkelstier.
Hver sti inkluderer vanligvis svært nøyaktig GPS-spor som alle kan laste ned, pluss detaljer om slike ting som: turgåing / sykling, overnatting, tilgjengelige tjenester (markeder, banker, apotek, sykkelverksteder, etc), attraksjoner (historiske ruiner, museer, også videre), lokalsamfunn (landsbyer, byer og byer), interessepunkter (for eksempel ferskvannskilder, merking og landemerker).

Mere info. finner du litt nede på siden på: http://trekopedia.com/?page_id=5749

Kemer Trekking

Nettstedet Kemer Trekking er bare på tyrkisk. Men. Her finner du mange merkede tur stier i og rundt Kemer
Siden er litt kronglete å bruke. Men når du har funnet en løype, så klikk der det står: KML / GPX. Da laster du ned en Win Zip fil. Åpne filen og klikk på symbolet til Google Earth. Da åpnes kartet i Google Earth. Kartet kan du lagre til senere bruk.
Du finner det på: www.kemertrekking.com

The Lycia Way

Lycian Way er en 540 km. lang merket tur sti rundt kysten av Lykia, i det sørlige Tyrkia, fra Fethiye til Antalya. Stien består hovedsakelig av romerske veier, gamle stier og muldyr stier. Den ligger mellom kysten og fjellene, har det ofte bratte stigninger. Den ble undersøkt, designet og merkede av Kate Clow, en britisk-tyrkisk amatør historiker i 1999.

 http://cultureroutesinturkey.com/the-lycian-way/ finner du ruter og du kan melde deg på organiserte 3-8 dagers turer med enkel overnatting.

Beste tiden å gå The Lycian Way

Februar til midten av mars. Vanligvis klart vær med snø over 1000m og vår blomster ved havet.
 Begynnelsen av mai til midten av juli. Klarvær, gjetere vandrer med sine flokker og masse blomster. Varmt nok til å bade.


September til midten av november. Klarvær, sporadisk tordenvær.
God bade temperatur i havet, høst blomster i fjellet. 

Ruten
Ruten er gradert medium til hard, det er ikke klatring, men har mange stigninger og nedstigninger, når den nærmer seg og svinger vekk fra sjøen.


Ruten er i hovedsak over gang og muldyr stier, er stort sett over kalkstein, og det ofte hardt og steinete under føttene. På den første delen av ruten, og i Patara, Kalkan, Kas, Myra, Finike, Adrasan, Olympos, Cirali og Tekirova, kan du bo i pensjon eller små hoteller. Andre kvelder, kan du bo i et landsby hus, eller ute i telt.

 

Fottur i Lykia

Tyrkiareiser er en av flere som tilbyr tema turer til Kemer, og som har fotturer som Tema.
De skriver: En uke med fotturer ved foten av Taurus fjellene. Vi har den flotte ranchen Berke som utgangspunkt og gjør daglige turer i det fine fjell- og kystlandskapet omkring. Les mere på: www.tyrkiareiser.no/Vandring-i-Lykia

Wikiloc

Wikiloc er et sted der du finner og deler de beste utendørs løypene for turgåing, sykling og mange andre aktiviteter.
Gå til  www.wikiloc.com, skriv in Kemer, eller der du bor i søkefeltet "Oppdag nye ruter" og du finner forslag til turer, som andre har lagt ut. 
F. eks turen på www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8012235, som er en tur opp på fjelltoppen over Kemer. Der finner du også hvor lang turen er, høydemeter opp og ned, og vanskelighets grad. Mange legger også ut bilder fra ture.

Google Earth

Den samme turen som det ligger en lenke til over, kan du også finne direkte ved hjelp av Google Earth.
Gjør som beskrevet under:

 

Powered by Wikiloc

Åpne Google Earth.

I menyen til venstre setter du en hake i ruten som heter "Galleri".

Lenger ned i boksen for "Galleri", setter du en hake i ruten for "Wikiloc".

Søk oppe til venstre på det stedet du ønsker, f.eks. Kemer, og opp kommer forslag til turer i Kemer.

Klikk på den kvite sirkelen med en turgåer inni. Klikk på lenken i ruten som kommer opp, og kart med ruten åpnes.

God tur.

Lukka Outdoor

Looka Outdoor er et selskap som tilbyr bla. fotturer i fjellene rundt Kemer. Enten med organiserte dagsturer, eller turer som går over flere dager. Du bestemmer selv. Mange foretrekker sikkert å gå tur sammen med andre, og da er dette et av flere alternativ.
På hjemmesiden deres www.lycian-adventures.com/en/trekking_en.html finner du mere informasjon.