Om MC adresse

MAC-adresse (engelsk Media Access Control address – kontrolladresse for nettverkstilgang) er en unik identifisering av utstyr som benyttes i eller kan kobles til nettverk.

Fysisk utstyr som datamaskiner, skrivere, nettverkskort, rutere, switcher, nyere mobiltelefoner, og som kommuniserer ved hjelp av nettverk som Ethernet (IEEE 802.3), Token Ring (IEEE 802.5) eller en annen IEEE 802 nettverksstandard, har en MAC-adresse.

MAC-adressen kalles også Ethernet adresse, maskinvare adresse, adapter adresse eller fysisk adresse.
.

 

MAC-adressen skrives vanligvis i heksadesimalt format som seks grupper av tall og bokstaver, og med to tall/bokstaver i hver gruppe. Gruppene er gjerne atskilt med kolon eller bindestrek, som for eksempel 00:20:18:61:f1:8a eller 00-20-18-61-f1-8a. I eksempelet er produsentkoden 00-20-18, noe som er koden til CIS Technology Inc.

MAC-adresser brukes til å identifisere nettverksutstyr, og dette kan utnyttes slik at en spesiell MAC-adresse alltid skal tildeles en gitt IP-adresse. 
MAC-adressen kan også benyttes som identifikator for adgangskontroll til nettverk, slik at kun utstyr med gitte MAC-adresser får tilgang til et nettverk eller en tjeneste.  

Hvordan finne Mac adressen på WINDOS
Trykk Start knappen > i søkefeltet skriver du cmd etter ”Åpne:”. Trykk enter

I boksen som dukker opp skal du nå skrive inn kommandoen ipconfig /all og trykke enter. Du vil her få opp detaljer om nettverkskort, IP-adresse og MAC-adressen står oppført som ”fysisk Adresse”.

Alternativt kan du gå til Nettverkstilkoblinger, og dobbeltklikke på den aktuelle tilkoblingen. Velg ”Støtte”-fanen og klikk på Detaljer. Også her vil MAC-adressen stå oppført som ”Fysisk adresse”.

Se også www.dinside.no/365738/hvordan-finne-mac-adressen

Hvordan finne Mac adressen på MAC

Tilgang den viktigste skrivebordet menyen på MacBook Pro og markere og klikk på " System Preferences "-ikonet i docken ( linjen nederst på skjermen som viser programikonene ) . Vent til System Preferences menyen skal vises . 


Finn " Nettverk" i " Internett og nettverk "-delen av vinduet . Denne delen er plassert i midten av vinduet, direkte under " Hardware "-delen. "Nettverk "-ikonet vises som en lilla sfære . Vent til " Network "-vinduet skal vises. 


Klikk på " Ethernet " connection fanen til høyre i vinduet for å velge det. 


Klikk på " Avansert " fanen nederst i høyre hjørne av skjermen for å få opp en Ethernet informasjon vinduet . 

Finn " Ethernet "-fanen øverst til høyre hjørne av Ethernet informasjon vinduet og klikk på den. Vent til Ethernet-ID skal vises . 


Finn 12 -sifret alfanumerisk Ethernet ID nummer på toppen av vinduet . Dette er din MacBook Pro MAC-adresse. Du kan markere dette nummeret og kopiere den til skrivebordet på datamaskinen for enkel tilgang ved å velge " Copy" fra Fil-menyen . Deretter velger du "Lim " og klikk på skrivebordet .


Se også   www.datamaskin.biz/Hardware/apple-computers/3154.html

 

MAC adresse på Android:
Gå inn på Innstillinger, videre til Om enhet/about Phone og så til status. 
Der vil du se Wi-Fi / MAC adresse.